Recycling

Lancering Bedrijven Recycling Challenge

[addtoany]

De Bedrijven Recycling Challenge is van start gegaan. Met de Bedrijven Recycling Challenge wordt extra aandacht gevraagd voor verschillende vormen van recycling. IT-recycling ontwikkelde een checklist voor bedrijven, met 10 uitdagingen verdeeld over 10 dagen. Dit gaat van het recyclen van batterijen en cartridges tot GFT-afval en afgeschreven hardware.

Dowload de Bedrijven Recycling checklist!

Over de challenge

In de challenge draait het allemaal om recycling nog meer op de agenda te krijgen bij bedrijven. Zo gaat het over de omgang met diverse afvalstromen zoals plastic, glas, textiel, GFT, karton en papier, IT-recycling en de recycling van populaire kantoorbenodigdheden zoals batterijen, lampen en cartridges. De challenge is eenvoudig te downloaden en te printen. Zo kan je in het document aangeven hoeveel opdrachten er voltooid zijn en wat de behaalde totaalscore is. De voortgang is vervolgens via social media te delen met de hashtag #RecyclingChallengeNL.

Inhaker Nationale Recycle Week

De Bedrijven Recycling Challenge is een inhaker van IT-recycling op de Nationale Recycle Week (14 t/m 21 oktober). De Nationale Recycle Week is ook wel bekend onder de naam ‘Heel Holland Recyclet’. Dit is een gezamenlijk initiatief van overheden, gemeenten en het bedrijfsleven om het belang van de recycling van e-waste (elektrische apparaten en verlichting) te benadrukken.

Over IT-recycling

IT-recycling is een professionele dienstverlener op het gebied van IT-recycling, het opkopen van hardware, datavernietiging en bedrijfsontruimingen. IT-recycling is in het bezit van WEEELABEX certificering en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de branche.

Tags

, ,

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.