hybride werken

Handige tips voor hybride werken

[addtoany]

Hybride werken hoort bij het nieuwe normaal. Dit heeft natuurlijk impact op jezelf, maar ook op de organisatie. Zo wordt werken met een reserveringssysteem voor werkplekken bijvoorbeeld ineens heel interessant. Zo krijg je meer inzicht. Het is ook handig om de volgende tips mee te nemen. Zo kan je er alleen maar meer uithalen wanneer je ermee aan de slag gaat.

1. Medewerkers erbij betrekken

Wil je het beste uit hybride werken halen? Vraag dan de medewerkers wat zij willen. Door een onderzoek te doen krijg je de juiste inzichten. Ook kan je op die manier goed draagvlak creëren. Dit helpt je om op een goede manier beslissingen te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere opties bieden, meer thuis, meer op kantoor 50/50 of 60/40, het is allemaal mogelijk.

2. Geen nieuwe bedrijfscultuur

Het is natuurlijk zo dat elk bedrijf zijn eigen bedrijfscultuur kent. Het is dan ook die cultuur die voor jou succes betekent. Het is wel belangrijk om die cultuur te bewaren. Je kan wel nieuwe vormen van werken introduceren, maar zorg wel dat alles blijft bestaan om de successen zoals de organisatie die heeft gekend ook in de toekomst te behalen.

3. Werk of mensen?

De manier waarop je met werkzaamheden omgaat kan twee kanten op gaan. Je kan bijvoorbeeld digitaal voorop zetten, maar je kan ook persoonlijk contact voorop zetten. Soms is een wekelijkse meeting al voldoende, maar soms willen mensen graag naar kantoor komen. Laat ze dit dan reserveren met bijvoorbeeld Reflex Online. Dit geeft je de zekerheid dat alles op elk moment soepel verloopt.

4. De juiste kantoorinrichting

Met minder mensen op kantoor kan je het kantoor zelf ook veranderen. Zo kan je meer op samenwerking richten. Ook kan je zorgen voor concentratieruimtes. Misschien zijn de flexwerkplekken juist heel belangrijk. Het is daarnaast slim om flexibel met kantoorruimte om te kunnen gaan. Zorg dat je al deze punten door hebt genomen voor je uiteindelijk een keuze maakt voor een bepaalde methode.

5. Werk met technologie

Eerder hadden we het al over reserveringssystemen. Dit is wel heel fijn om te gebruiken om elk soort plek op elk moment op de juiste wijze vast te leggen. Zo wordt alles optimaal benut. Het is ook slim om een digitale receptie aan te leggen. Ook werken met cloudsoftware kan. helpen als er meer thuis gewerkt wordt. Zorg ook dat videocalls en digitale meetings beter mogelijk worden met software.

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.