Salarispakket: hoe werkt het en wat zijn de voordelen?

[addtoany]

Het salarispakket van AFAS wordt gebruikt om meer dan 2,5 miljoen werknemers in Nederland op tijd en zonder fouten hun salaris over te maken. Je kunt hier kijken of het salarispakket iets is waar jouw bedrijf van kan profiteren. De software neemt organisaties met werknemers veel werk uit handen. Het systeem werkt in de cloud en wordt automatisch bijgewerkt als er wijzigingen zijn in de wetgeving. Ook de gevolgen van een nieuwe CAO worden automatisch opgenomen in de salarisverwerking. Daardoor is er vrijwel geen kans dat jouw werknemers een onjuist bedrag krijgen overgemaakt.

Tijdwinst

Een aspect van de salarisverwerking waar veel bedrijven erg veel tijd aan moeten besteden is de afhandeling van declaraties en de urenregistratie. De urenregistratie is bij veel bedrijven wel tot op zekere hoogte geautomatiseerd, maar dat systeem is vaak niet gekoppeld aan de salarisadministratie. De gegevens moeten dus handmatig worden overgenomen, met een kans op fouten. Ook de wijze waarop declaraties, ziekmeldingen, vrije dagen en vakanties worden afgehandeld kosten veel tijd. Werknemers moeten dat telefonisch of per e-mail melden, waarna de salarisadministratie de gegevens handmatig moet verwerken.

Selfservice

Als gebruik wordt gemaakt van het salarispakket van AFAS behoren al die tijdrovende handelingen tot het verleden. Alle werknemers maken door middel van een app gebruik van een selfservice. De app geeft hen de controle over al hun persoonlijke zaken, zoals de urenregistraties, declaraties, reistijden naar het werk, ziek- en weer beter meldingen, aanvragen van vrije dagen en vakanties, etc. Zodra er iets wordt ingevuld door een werknemer wordt een controle op de data uitgevoerd, zodat er geen fouten ontstaan. Daarna worden de gegevens meteen verwerkt in het salarispakket. Door deze selfservice is de loonadministratie dus altijd actueel.

Business Intelligence

Een groot voordeel van het salarispakket zijn de modules of dashboards om informatie uit het systeem op te vragen. Deze modules maken gebruik van Business Intelligence. Je kunt dashboards gebruiken voor allerlei soorten informatie, zoals totaaloverzichten, maar ook specifieke overzichten per werknemer of per afdeling. Er is informatie beschikbaar over loonmutaties, de loonkosten op allerlei niveaus en de ontwikkeling van de loonschalen. Op basis van deze gegevens kun je je bedrijf bijsturen als daar aanleiding voor is.

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.