Backup maken

Waarom is een backup belangrijk voor een bedrijf?

[addtoany]

Als ondernemer heb je altijd te maken met een boel gevaren, zowel op persoonlijk, financieel als digitaal gebied. Steeds meer bedrijven laten het werken op papier links liggen en beginnen met het werken op de cloud, omdat zij dus veel belangrijke informatie online hebben staan is een digitale backup zeer belang. In de grote digitale data wereld kan een backup letterlijk het bedrijf redden, het wordt dan ook aangeraden om het laten maken van een complete en veilige backup uit te besteden. een ICT bedrijf in de buurt van Breda legt uit waarom dit het geval is.

Controles en belastingen

Een bedrijf is natuurlijk jaarlijks verplicht om aan allerlei eisen te voldoen, zo moeten bedrijven archieven bijhouden met de bedrijfsdata voor onder andere de belastingdienst. Het kan echter voor nog meer zaken belangrijk zijn, denk maar eens aan een bepaalde vergunning van meerdere jaren geleden. Een backup op computer zelf wordt al lang niet meer als voldoende gezien, de backup is pas echt veilig als het op een veilige plek bewaard wordt. Mocht je bepaalde data niet aan de belastingdienst kunnen laten zien, kan je in de problemen komen. Ze willen simpelweg gewoon de gegevens in kunnen zien.

Vertrouwen bij de klanten

Een backup kan er ook voor zorgen dat klanten zien dat het bedrijf alles snel weer op de rit kan krijgen bij een crash, waardoor je kan profiteren van een concurrentievoordeel. Dit wil namelijk zeggen dat de klanten jouw bedrijf de voorkeur geven doordat jullie sneller kunnen reageren op onvoorziene situaties. Met een backup kan je dus als bedrijf zaken snel weer oplossen en goed laten werken.

Herstellen van gegevens

Je zal ook gebruik willen maken van een backup als je simpelweg gewoon bepaalde gegevens verloren bent, bijvoorbeeld door e-mails met virussen of menselijke fouten. Het zal ook veel tijd schelen dat wanneer je de backup terugzet je niet alles weer goed in hoeft te richten, alles zal gelijk weer netjes staan. Dit zijn immers niet de werkzaamheden waar je als ondernemer veel tijd aan wilt besteden.

Het kan voorkomen dat je bedrijf stil komt te liggen

Verlies van bedrijfsdata kan er ook toe leiden dat je belangrijkste bedrijfsprocessen stil komen te liggen, dit wil je als ondernemer natuurlijk ten zeerste voorkomen. Wanneer je belangrijkste bedrijfsprocessen stil komen te liggen, zal dat waarschijnlijk leiden tot financiële schade.

Tags

,

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.