Printer kopen

Nieuwe printer kopen? Hier moet je op letten!

[addtoany]

Bij elke organisatie komt het wel een keer voor dat de printer plotseling niet meer werkt, maar je moet wel een aantal documenten uitprinten. Wanneer dit gebeurd zal er zelfs misschien even lichte paniek ontstaan. Het is echter wel belangrijk zo snel mogelijk een goede kantoorprinter te kopen

De all-in-one printer

Een printer die alleen nog maar kan printen is inmiddels achterhaald. Een printer kan al jaren veel meer. Denk hierbij aan het maken van een kopie, uitvoeren van een scan en faxen. Als is dat laatste inmiddels alweer achterhaald. Vooral op kantoor komen deze genoemde functies eigenlijk altijd wel van pas. Daarom kan je als bedrijf niet meer om de all-in-one printer heen.

Printgedrag op kantoor

Naast de extra functionaliteiten is het printgedrag op kantoor wel een factor om rekening met te houden alvorens een nieuwe printer wordt aangeschaft. Moet er voornamelijk zoveel en goedkoop mogelijk worden geprint of moeten de documenten ook echt van hoogwaardige kwaliteit zijn? Afhankelijk hiervan kan bepaald worden of er een laserprinter of een inkjet printer aangeschaft moet worden. Over het algemeen zul je op kantoren vooral een laserjet printer terugvinden.

Manieren om kosten te besparen bij printen

Voor velen is het kopen van een nieuwe printer een extra drempel en wil men vooral niet te duur kopen. Een goedkope printer zal over het algemeen na verloop van tijd altijd duurder zijn qua gebruik. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet kritisch moet zijn op welke printer je koopt. Zo kun je ervoor kiezen om een refurbished printer voor op kantoor te nemen in plaats van een volledige nieuwe printer. Dan kun je ook in aanschaf het nodige besparen. Deze printers zijn namelijk volledig nagekeken en voorzien van volledig nieuwe onderdelen. Deze printers zullen daarom ook niet per se minder functioneren.

Tags

,

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.