Welke ICT systemen gebruikt een horeca ondernemer?

[addtoany]

Net als in elke andere branche zijn de horecabedrijven in de loop van de tijd vanwege de hedendaagse technologie flink gemoderniseerd.  Zo zijn met name de kassa systemen aangenaam geëvolueerd.

Natuurlijk kan je al je verdiensten gewoon in een laatje stoppen of in een ouderwetse kassa. Maar waarom niet heerlijk met de tijd meegaan en hiervoor een speciaal kassasysteem gebruiken. Zo’n kassa noemt men ook wel een POS systeem, waarbij POS voor point-of-sale staat.

Eenvoudiger, sneller en efficiënter

Een POS systeem maakt het restaurantbeheer een stuk eenvoudiger, sneller en efficiënter. Het is aan alle horeca exploitanten om te beslissen of ze de POS trends willen negeren of ze juist omarmen om zich zo bij de koplopers in de horeca industrie aan te sluiten.

Een POS systeem is dan ook ideaal voor horeca ondernemers en cateringbedrijven.  Het biedt immers fijne visuele menu’s, waardoor het behoorlijk gebruiksvriendelijk is bij het invoeren van bestellingen. Daarnaast bevat het essentiële voorraad functies en nog veel meer.

Verhoogt de klanttevredenheid

Je krijgt ook gelukkigere gasten dankzij het gebruik van een POS systeem. Efficiënt afhalen en bestellen bespaart namelijk veel tijd en verhoogt ook de klanttevredenheid. En willen jouw gasten apart betalen? Met de juiste POS software functies gaat dat ook heel simpel!

Verder kan dit ICT systeem op zijn monitor voor een visueel tafelplan en ruimteplanning zorgen. Plus zou je daarnaast direct via hieraan gekoppelde apps mobiel kunnen bestellen. Dit kan zowel direct via de klant of enkel via een personeelslid.

De ober, barbediende of andere horeca medewerker zou ook een speciale handheld gadget kunnen gebruiken om bestellingen aan te nemen. Zo kunnen deze bestellingen of die van een mobieltje rechtstreeks naar de keukenprinter gaan!

Gebruiksvriendelijk en flexibel

De gebruiksvriendelijke gebruikersinterface van een goed geprogrammeerd POS systeem vergemakkelijkt de workflow enorm in de keuken en de bediening. De nieuwe medewerkers hebben de bediening ervan meestal heel vlot onder de knie en kunnen zo dan ook direct al beginnen met het opnemen van bestellingen.

Het is een flexibel ICT systeem dat niet alleen een multi-login mogelijkheid voor medewerkers verstrekt, maar tevens een 100% sabotagebeveiliging biedt. Dit naast de ingebouwde voorraadbeheer voor al het eten en drinken. Het maakt hier evenzo niet uit of het nu om afhaal- of bezorgde bestellingen gaat of dat de eet- en drinkgelegenheid ter plaatse is.

Aan het einde van de dienst print je gewoon even het dagrapport direct op jouw bonprinter uit of laat je het per e-mail versturen. Er is dan ook, bij een fijn ultra-modern POS systeem, direct een koppeling met een online boekhoudprogramma mogelijk.

Kostenbesparend en inzichtgevend

Dankzij deze betrouwbare ICT connectie tussen jouw kassa of POS, bankrekening en boekhouding voorkom je kostbare fouten. En via dit in de cloud boekhoud ICT systeem, die veelal ook overal heel flexibel bediend kan worden, is er evenzo een directe koppeling met je boekhouder.

Dit financiële systeem is daardoor niet alleen heel efficiënt en kostenbesparend, maar zal alsmede veel tijdswinst opleveren. Er hoeven per slot van rekening geen handmatige boekingen in de boekhouding ingevoerd te worden.

De ingebouwde dashboards of andere visuele tools van zo’n ICT systeem kunnen je alsmede meer inzicht geven welke producten jou de meeste omzet opleveren. Sommige geven zelfs aan op welke dagen en tijden bepaalde producten extra veel worden verkocht.

Je kunt zo eveneens via alle verstrekte informatie samen met jouw boekhouder bekijken hoe je de loonkosten binnen het horecabedrijf kunt verlagen. Op rustige tijden kan dit ICT systeem jou helpen door niet al te veel personeel in te roosteren.

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.