3 voordelen van RPA voor jouw bedrijf

[addtoany]

De term RPA heb je vast al eens voorbij horen komen. Deze afkorting staat voor Robotic Process Automation. Steeds meer (grote) bedrijven kiezen ervoor om deze technologie toe te passen in hun bedrijfsvoering. Maar waarom kiezen steeds meer bedrijven hiervoor? En is het ook interessant voor kleinere bedrijven? Dat is het zeker. Wij geven je de drie grootste voordelen van RPA.

Eenvoudig schaalbaar

Wil jij kleinschalig beginnen met RPA in jouw bedrijf? Dat is geen enkel probleem. Een databot op basis van RPA is namelijk eenvoudig schaalbaar. Ben jij na een jaar overtuigd van de kracht van RPA? Bel de specialist op en binnen 4-6 weken is de uitbreiding op de huidige automatiseringen al up en running. Hierdoor hoeven de processen in jouw bedrijf geen moment stil te liggen en gaan deze naadloos op in de nieuwe automatiseringen.

Snelle terugverdientijd

RPA is nu eenmaal een investering. Vaak wordt er aan de hand van de terugverdientijd bepaald of een investering nuttig is of niet. Bij RPA heb je een snelle terugverdientijd. Uiteraard is de lengte van deze periode afhankelijk van het type automatisering die jij doorvoert, maar bij een hoop bedrijven heeft een databot zich binnen 1 a 2 jaar al terugverdiend. 

Nooit meer (humane) fouten

Fouten kosten niet alleen geld, maar ook tijd en energie. Toch is het hartstikke menselijk om eens een fout te maken. Een databot is echter niet menselijk en maakt derhalve ook geen menselijke fouten. Zo voorkom jij dat er boze klanten bij de klantenservice aankloppen omdat er fouten zijn gemaakt. Hierdoor heeft de klantenservice het minder druk en kan er na verloop van tijd bespaard worden op personeel. Hetzelfde geldt voor administratieve werkzaamheden. Deze kunnen worden overgenomen door de databot, waardoor de administratieve medewerkers meer tijd hebben voor andere zaken, die wél menselijk inzicht nodig hebben.

Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.