Webmail versus e-mailclients: welke moet je kiezen?

Webmail versus e-mailclients: welke moet je kiezen?

[addtoany]


Heb je jezelf ooit afgevraagd wat het verschil is tussen webmail en het gebruik van een e-mail client?

Als je moeite hebt om te beslissen welke je in je bedrijf moet gebruiken, zullen wij je de belangrijkste verschillen tussen de twee uitleggen. Via deze weg kan je beslissen welke het beste voor jou werkt.

Wat is Webmail en E-mail Client?

Webmail is een e-mail systeem dat je kan openen via een webbrowser wanneer aangesloten op het internet. Je kan inloggen op webmail en toegang krijgen tot de agenda en contacten die allemaal worden gehost op de e-mail serviceprovider. Het is een geweldig hulpmiddel dat heel handig kan zijn. Als je moet inloggen op webmail, hoef je alleen maar een apparaat te vinden dat is aangesloten op internet. Webmails zijn de beste opties als je flexibiliteit nodig hebt.

De meeste webmail systemen zijn gratis, wat een goede optie is voor particulieren of kleine bedrijven die niet kunnen of willen betalen voor een officiële e-maildienst. Een e-mailclient bestaat uit een desktop programma waarmee gebruikers toegang hebben tot hun e-mails op hun computer zonder dat ze zich hoeven aan te melden via het web. Een e-mail client is verbonden met e-mail accounts via POP3 of IMAP adressering. Dit betekent dat ze e-mail kunnen verwerken voor accounts bij ISP’s en andere niet-webmaildiensten. 

Man In Wit Overhemd Zittend Op Zwarte Rollende Stoel Terwijl Tegenover Zwarte Computerset En Glimlachen

De belangrijkste problemen met een e-mail client

Het gebruik van een e-mail client kan echter in bepaalde gevallen een probleem vormen. Bij Webmail ontvang je updates ongeveer om de paar weken, maar bij Email Clients wordt het systeem niet zo vaak bijgewerkt, dit kan namelijk enkele jaren duren. Met webmail wordt van al je e-mails een back-up gemaakt op de hosting server. Daarom kan je in het geval je computer wordt gehackt, software of hardware defect is, nog steeds toegang krijgen tot al je e-mails vanaf een andere computer of je webbrowser. Met een e-mailclient worden je e-mails gedownload op de hardware van je apparaat en kan je back-ups van je e-mails op je harde schijf of cloud-opslag maken. Indien er een programma- of hardwarestoring is van je toestel en je er geen back-up van hebt gemaakt, is er een grote kans dat je ze kwijt bent.

Zwart En Grijs Digitaal Apparaat

Denk je erover Webmail te gebruiken?

Nu je de belangrijkste verschillen tussen Webmail en Client Mail begrijpt, is het gemeenschappelijke tussen beide dat gebruikers e-mails kunnen beheren, verzenden en ontvangen. Het belangrijkste verschil ligt in de manier waarop ze toegankelijk zijn. Als je wilt overstappen op webmail, kan Telfort Webmail een goede optie zijn voor je behoeften. Telfort is een gratis webmail systeem dat je de flexibiliteit en veiligheid biedt in je toegang.


Over de auteur


Lieke

Lieke

Ik hou van het delen van nieuws. Vooral techniek en internet trekt mijn interesse.